Nordic Crystals historia

Historia

 

Nordic Crystal grundades år 1956 av Gretel och Armas Rantanen. De hade ett djupt intresse för genuina material som tillför inredningen värme, ljus och stämning. Rantanen uppskattning för hantverk och kristallarmaturernas månghundraåriga historia fick honom att inrätta en tillverkningsverkstad för kristallarmaturer i Åbo i Finland.

 

Verksamheten expanderade efter hand och som bäst skapade dussintals finländska hantverkare de mest fantastiska och strålande armaturer till människors hem i hela Finland. Än i dag finns Nordic Crystals tidiga armaturer i hundratals finländska hem.

 

Genom målinriktat och passionerat arbete stärkte företaget gradvis sin position som Nordens ledande tillverkare av kristallarmaturer. Under årens lopp har mer än 150 000 handgjorda kristallarmaturer funnit sin plats i hem, offentliga utrymmen, hotell och på kryssningsfartyg.

Dagsläget

 

Det nya Nordic Crystal etablerades år 2020. Målet med vårt förnyade företag är att fortsätta en ärorik tradition som har varat i årtionden, genom att med hjälp av äkta handtillverkade kristallarmaturer tillföra ett brett utbud glittrande och varm atmosfär till utrymmen och evenemang runtom i världen.

 

Vår nya tillväxt har precis börjat, men våra hjärtan slår fortfarande för det genuina och verkliga, ursprungliga Nordic Crystal. Vårt företag förs vidare av tanken att vi kan erbjuda något värdefullt och permanent mitt i en accelererande masskultur. Och vad kunde då vara mer hållbart än Nordic Crystals armaturer och takkronor av kristaller och metaller av hög kvalitet, som, när de underhålls på rätt sätt, går i arv från generation till generation.

 

Välkommen att ta del av Nordic Crystal-traditionen!

Finländskt hantverk

Alla våra produkter tillverkas för hand i Åbo, Finland. Genom att köpa en Nordic Crystal-armatur stödjer du ett finländskt företag och säkerställer kontinuiteten i den finländska hantverkstraditionen.

Nordic Crystalls glittrande kristallampa som en del av en klassisk inredningsdesign. Armaturhusen är gjorda av ren mässing.

De bästa materialen

Armaturernas stommar görs av ren mässing. Färgalternativen är antikmässing, förveckling, rosékoppar och på beställning även 24 karats guld.

En väggmonterad kristalllampa skapar en atmosfär i alla utrymmen. Blyhalten i kristallerna är över 30 procent.

De klaraste kristallerna

Blyhalten i våra briljanta, polerade och handbundna kristaller är över 30 %. Detta bidrar till kristallens fantasifullt vackra, glittrande och genuina glans.

Finländskt hantverk

Alla våra produkter tillverkas för hand i Åbo, Finland. Genom att köpa en Nordic Crystal-armatur stödjer du ett finländskt företag och säkerställer kontinuiteten i den finländska hantverkstraditionen.