MITÄ KRISTALLI ON JA MIHIN KRISTALLIVALAISIN SOPII - Turun Kristalli

MITÄ KRISTALLI ON JA MIHIN KRISTALLIVALAISIN SOPII

MITÄ KRISTALLI ON JA MIHIN KRISTALLIVALAISIN SOPII

Wikipedia mainitsee Kristallista näin:

”Kristallilasi eli kristalli on lasia, joka sisältää normaalin lasin piidioksidin (silikan, SiO2) lisäksi lyijymonoksidia (PbO).
Kristallilasi on pehmeämpää kuin tavallinen lasi ja siten helpompaa hioa. Hiottavuuden ja suuren taitekertoimen ansiosta se soveltuu
koristeellisten lasiesineiden valmistamiseen sekä linssien valmistukseen. Lyijykristalliksi lasia voidaan kutsua, jos lyijyoksidia on vähintään 24 painoprosenttia.[1]
Lyijykristallille ja kristallilasille on määritetty normit:
Lyijykristalli: Tiheys ≥ 2,90, taitekerroin ≥ 1,545, PbO ≥ 24 %
Kristallilasi: Tiheys ≥ 2,45, taitekerroin ≥ 1,520, oksidien sinkkioksidi (ZnO), bariumoksidi (BaO), lyijymonoksidi (PbO) ja kaliumoksidi (K2O) yhteismäärä ≥ 10 %
Kristalli-nimityksestä huolimatta, joka varsinaisesti tarkoittaa kidettä, kristallilasi on muiden lasilaatujen tavoin amorfista,
eikä sillä ole kiderakennetta. Kristalli voi kuitenkin tarkoittaa kiteen muotoon hiottua lasia. ” (Lähde: Wikipedia).

On myös Kristallia, joka on luonnonlasia. Se on kalliosta louhittua ja tarkoitukseen hiottua vuorikristallia.
Siis kristalli on kiteen muotoon hiottua lasia, jossa lasiin lisätty lyijy voimistaa valon taittumista kuten prisma tekee.
Turun Kristalli valmistaa vain tuotteita joiden kristalleissa on lyijyä yli 30 %, jolloin ne taittavat valoa voimakkaasti ja luovat kauniin, aidon ja oikean luonnonvalo kimalluksen.

MIHIN KRISTALLIVALAISN SOPII

Yleisimmät Kristallivalaisimet ovat riippuvalaisin tyyppisiä. Niitä tehdään myös ”valaiseva kaluste” tyyppisesti eri koteihin ”räätälin työnä” suunnittelua käyttäen.
Kristallimaljat, Kristallivaasit, Kristallikarahvit, Kristallikannut, Kristallilautaset ja kristallipikarit ovat myös suosittuja, kun on kodin sisus mielessä.
Kristalliplafondi, kristallilampetti, kristallipallo, kristallispiraali, Round, New Wave ja kristallikruunu valaisimessa, siis lähes kaikissa kristallivalaisimissa
ja kalusteissa valo tulee varjostimen läpi, varjostin on kuitenkin Kristallilasista tehty kristallinauha varjostin.

Eräs asiakas kysyy.

”Olen koittanut etsiä netistä (kun en kovin usein pääse kauppoja kiertelemään) sellaista kapeaa, hieman pitkähköä valaisinta, jossa roikkuisi kristalleja.
Mistä sellaisen voisi löytää? Siis kaupatkin käyvät, tiedänpähän mistä sitten haen, kun liikenteeseen taas pääsen :) Maksimihinta saisi olla 500 €.”

Ja eräs toinen asiakas kysyy.

”Ikkunan yläpuolelle etsintään valaisinta, joka näyttäisi fiksulle...Tuntuu olevan vaikeaa, kun halogeeneja ei haluta ja loisteputkivalaisin ei oikein innosta.
Ikkunoiden leveys 3400 mm ja yksi rasia tätä valaisinta varten käytössä. Olohuoneeseen tulee tuon lisäksi kaksi kristallivalaisinta, joten ihan mitä tahansa viritystä ei haluttaisi.
Valaisin liikkeiden myyjät seisoo tumput suorina, kait alkaa lomat painavat päälle, kun ei kiinnosta...”

JOKA KODIN VALAISIN

Kristallivalaisimet sopivat käytännössä joka kotiin. Nykyaikaiset kristallivalaisimet tuovat moderniin kotiin kimalluksen aidosta, oikeasta ja ikuisesta rakkaudesta.
Ne kruunaavat niin ensiasunnon nuorisolle kuin seniorin salin tunnelman.
Kristallivalaisimia ja lamppuja on kaikenlaisia ja kaiken hintaisia, jokaiseen kotiin, jokaiseen tilaan sopivia isoja ja pieniä tunnelmanluojia.

Viimeisimmät artikkelit